Minoxidil er en del af løsningen mod hårtab

Der er mange historier om Minoxidil, og der er mange meninger for og imod. Vi vil gerne dele vores erfaringer med dig, på godt og ondt.

Minoxidil er et lægemiddel der kan købes uden recept, i apoteker eller via diverse hjemmesider. Effekterne af minoxidil er veldokumenteret, de fleste kan efter 2-3 måneders brug konstatere virkningen, i form af bedre hårvækst.

Midlet blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder til behandling af hårtab i 1988, og til at blive solgt som håndkøb i 1996. Minoxidil er p.t. det eneste midel der er af FDA blevet godkendt til behandling af hårtab.

Men mens effekterne er veldokumenteret er mekanismerne bag virkningen stadig ikke fuldt ud forstået af forskerne. Midlet var i første omgang ikke testet som et middel mod hårtab. Men da testene viste, at minoxidil faktisk stimulerer hårvæksten, valgte man at undersøge effekterne yderligere. I dag kan man med rette sige, at det er nok det bedste dokumenterede lægemiddel mod hårtab. Hvis du bliver tilbudt andre produkter, så er chancen ret stor, at fundamentet i disse produkter er minoxidil.

Noget tyder på at midlet virker bedst for folk der begynder at bruge det indenfor de første 5 år de har oplevet hårtab. Derudover har det vidst sig, at midlet har den bedste effekt hos yngre bruger. Og endelig viser dig sig også, at midlet ikke har samme effekt ved større fuldstændig hårløse områder. Det tyder på, at midlet giver næring til eksisterende hår, styrker dem, og giver også tæthed i tynde områder.

Hvad taler imod minoxidil

En af de ting man skal være opmærksom på er, at minoxidil er en ”life-time commitment”. Det betyder, at når du først er i gang, så skal du bruge midlet resten af livet. Selv efter et års brug, vil du oplive meget hurtigt og intenst hårtab, hvis du skulle stoppe med at bruge midlet.

Der er også beretninger om bivirkninger hos nogle. De meste almindelige bivirkninger er lidt kløen, lidt hudirritation samt irritation i øjnene. Disse bivirkninger er sjældne, men det er i noget man skal være opmærksom på og bevist om. Der kan også være allergiske reaktioner og andre bivirkninger, hvorfor du bør at læse indlægssedlen og tale med din læge hvis du er i tvivl.

Det er ikke et mirakelmiddel

Minoxidil har gavnet rigtig mange mennesker, især i tidlig hårtabsstadie – men mirakler skal du ikke forvente. Advanced Hair Clinics har minoxidil som en del af de muligheder kunderne får. De der skal have hårtransplantation bliver instrueret i at bruge midlet efterfølgende, og de der ikke behøver hårtransplantation, men kan behandles med bl.a. minoxidil får instrukser om det.

Hvor kan man købe

Minoxidil kan købes i apoteker over hele landet. Som regel sælger apotekerne mærket Rogaine, hvilket ikke er helt billigt. Heldigvis er der også andre muligheder, hvor man kan spare en del, i forhold til prisen på apoteket.

Der findes hjemmesider, hvor man kan købe minoxidil til en billigere pris.

Hvilket mærke skal man vælge?

Man skal være opmærksom på, at bag nogle af mærkerne står samme producent: Pfizer. Og til trods for at indholdet er identisk, differentieres mellem prisen. Dvs. du kan betale op til 3 gange mere for at få præcis det samme produkt, produceret af samme producent, dog solgt under et andet navn og indpakning.

Vi har søgt alverdens forums, vi har spurgt vores egne kunder, der er ikke et mønster for hvad folk fortrækker. Nogen siger Rogaine, andre siger Foligain.

Altså, i en rational verden bør man vælge den billigste produkt, da det ifølge indlægsseddelen er identiske produkter.

Skal man vælge skum eller væske?

Vores kunder har de bedste erfaringer med ganske almindelig Minoxidil 5% i væskeform. Det er meget nemt at anvende, og det giver de bedste resultater ifølge vores kunder. I øvrigt er det den samme holdning man møder, hvis man læser på alverdens hårtabsforum.

 

Disclaimer: Vores blogs kan være skrevet af tidligere patienter, sygeplejersker eller andre. Du bør alitd drøfte med din læge, hvad der er bedst for dig, og hvis du skulle være i tvivl.

2020-11-11T09:35:06+00:00august 2nd, 2017|